Sivut

lauantai 24. kesäkuuta 2017

Lähdön valmistelua

Nyt on lähtölaukaus lähestymässä. Juhannuspäivän aamuna olisi tarkoitus lähteä, kunhan ollaan ensin juhannusaatto vietetty tyttökaverin kanssa. Juhannusohjelmaan ei kuulu mitään päätöntä ryyppäämistä, vietetään kaupunkijuhannus. Käytiin grillaamassa tuolla lähellä olevalla laavulla, ja katsottiin kokkoa Jyväskylän satamassa. Vilkaistiinpa Jyväskylän keskustan elämääkin, paljon näytti ihmisiä olevan liikenteessä viileästä säästä huolimatta. Tuntuu oudolta kun kaupat on auki juhannuksen. Tosin mielestäni niiden aukiolo on ihan tarpeellistakin, sillä eivät kaikki ihmiset säntää mökille. Harvat nykynuoret haluavat enää olla mökkihöperöitä, ja vuokramökkeilyn esteenäkin on usein se hinta ja saatavuus. Ihan kiva että kaupungissakin pelaa huvitukset ja palvelut juhannuksen ajan.

Varustelista ja kalusto on saanut paljon päivitystä. Hommasin peräkärryn kaveriksi pienen tankolaukun, johon saa kaikki pienet tavarat ja sen, mikä pitää olla käsien lähettyvillä aina (välipalat, laturit, virtapankki, lukko jne). Peräkärryn laukkua on pikkuisen hankalaa avata ja sulkea, puhumattakaan siitä ettei siinä ole mitään pieniä taskuja pienille tavaroille. Koita siinä sitten kaivaa sytkäriä laukun pohjalta. Tankolaukussa on lisäksi läpinäkyvä karttatasku, johon voi laittaa puhelimen navigointia varten. Navigoinnista on hyötyä varsinkin jos yrittää päästä isommista kylistä oikealle reitille. Lisäksi etulaukku tasapainottaa muuten erittäin takapainoista pyörää. Peräkärry painaa taka-akselia niin että töyssyissä tuntuu joskus että etupyörä haluaa hypätä ilmaan. Halutessaan etulaukun saa helposti irti ja olalle kantoon, jos ei uskalla jättää arvotavaroita näköyhteyden ulottumattomiin. Eikä minun kohdallani muuten kannattaisikaan, sillä arvotavaroihini kuuluu sellaisia tärkeitä esineitä kuten implantin laturi, noin 300€, kaukosäädin 200€, akut 200€/kpl jne... Kaikki sairaalan omaisuutta, mutta jos hävität niin ostat itse uuden. Kotivakuutuskaan ei korvaisi sairaalan omaisuutta.

Pyörään päivitin uudet kiekot ja renkaat, koska entiset kiekot oli... no, melko entiset. Oma huolto-osaamiseni ei riitä napojen huoltoon, ja huoltoliikkeellä on parin viikon jono. Vanhoilla kiekoilla ei enää uskaltanut lähteä reissuun, sillä takalaakerit olivat väljistyneet niin että sormituntumalla kiekko heilui sivusuunnassa ja laakereista kuului rahinaa. Uudet kiekot tuntui napakoilta parilla testilenkillä, pinnat kaipasivat hieman kiristystä ja vanne oikaisua, nyt kiekot pyörii luotisuorina. Polkimet vaihdoin maantiepolkimista maastopolkimiin, ja maantiekenkien tilalle ostin upouudet retkipyöräilykengät, joilla olen polkenut muutaman viikon työmatkoja. Niillä on sitten mukava kävelläkin. Maantiekengillä kävely on melkoista akuankka-kävelyä, eikä maantiekenkien muoviklossit kestä soralla.

Tällainen tavarapaljous pakkautuu laukkuihin

Vaatetus
- 2x lyhyet pyöräilyhousut
- 2x lyhythihainen pyöräilypaita
- Irtolahkeet ja -hihat, näillä on helppo säätää oma olotila mukavaksi sään mukaan
- Pyöräilytakki, jossa irroitettavat hihat
- Putkihuiveja muutama kpl, pitää hien erossa implanteista ja silmistä
- Sadetakki- ja housut, vedenpitävät kengänsuojat, vedenpitävä kypäränsuoja
- Villapipo telttailuöitä varten
- Muutama pari sukkia, yhdet villasukat kylmiä öitä varten
- Pyöräilysormikkaat ja tuulenpitävät pyöräilyhanskat
- Leirivaatteet ja -kengät

Leiriytyminen
- Teltta
- Paksu solumuoviretkipatja, untuvamakuupussi jonka comfort-käyttölämpötila muistaakseni +5
- Retkityyny ja tyynyliina, jonka sisään sulloa vaatteita. Näin saa tehtyä itselleen ison tyynyn
- Polttonestetoiminen retkikeitinsetti, jonka suuresta kattilamäärästä osan jätän kotiin
- Pyykinpesuaine

Pyörän huolto
- Ketjunkatkaisija, monitoimityökalu, ketjuöljy, ketjupesuri, pyöränpesuharja, 2kpl sisäkumeja, rengaspaikkarasia, rengastyökalut, ketjuruoska, säädettävä jakoavain ja pakka-avain

Elektroniikka
- Kannettava
- Aurinkokennolla latautuva virtapankki, saas nähdä latautuuko kuinka nopsaan. Saa ladattua töpselilläkin. Lataa puhelimen, urheilukellon ja implantin kaukosäätimen.
- Pyöränlamppu
- Implantin paristoja, laturi ja akut
- Fitbit Surge-aktiviisuusranneke
- Puhelin ja audiojohto musiikin/radion/äänikirjojen kuuntelua varten
- Pyörän mittari matkan, keskinopeuden ja muiden mielenkiintoisten seikkojen selailuun

Ravinto ja hoito
- Reilusti kuivamuonaa, jolla pärjää ainakin viisi päivää (helpot pussiruuat, lisätään vain kuuma vesi pussiin ja haudutetaan 10min)
- Neljä vesipulloa, kahdelle telineet pyörässä ja kaksi telinettä kärryssä
- Magnesium- ja vitamiinitabletteja päivittäiseen käyttöön
- Särkylääkkeitä, laastari
- Aurinkorasva
- Rusinat, pähkinät ja muu edullinen naposteltava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti