Sivut

perjantai 7. heinäkuuta 2017

13. päivä torstai 6.7. Stabbursdalen Resort, 25km, 77 euroa

Tänään päätin siirtyä parempaan majoituspaikkaan. Lakselvin eteläpuolella sijaitsevan hostellin kylmä ja kolkko huone sai nyt riittää - löysin itselleni pikkumökin Lakselvin pohjoispuolelta löytyvältä leirintäalueelta, noin 25 kilometrin päässä, ja aivan valtatien varrelta. Tekisi mieleni jatkaa matkaa pidemmälle, mutta ei ole viisasta koska kelit on mitä on. Lisäksi toissailtana pesemäni vaatteet ja kastuneet kengät ovat vieläkin kosteita! Hostellista ei löydy kuivaushuonetta, ja huoneeni lämpötila ja surkea ilmanvaihto ei kuivata vaatteita tarpeeksi nopeasti. Lähden aamulla Lakselvin keskustaan pienessä sateessa. Etsin keskustasta Rema1000-ruokakaupan, joka on kuulemma Norjan edullisin ruokakauppaketju. Löytyi ihan edullisia ruokia. Käytin älypuhelimella valuuttamuunninta, joka muutti kruunut euroiksi - ettei tulisi ostettua mitään kallista. Ostoskassin hinnaksi tuli noin 22 euroa. Seuraava Rema1000-putiikki olisi sitten Nordkapissa.

Lähdin jatkamaan majoituspaikkaan. Vettä ei enää satanut pahasti, mutta pohjoistuuli oli kova, noin 22km/h. Huomenna tuulen pitäisi puhaltaa lännestä 11km/h, jolloin saattaisi olla jopa sivumyötäinen tuuli osan matkasta. Polkiessani näin ensimmäistä kertaa Porsangerin vuonomaisemat, jonka rantaviivaa tie seurailee Nordkappiin asti. Huomenna on siis mielenkiintoiset maisemat ajeltavana, toivottavasti ne maisemat innostavat minua polkemaan perille asti noin 175 kilometrin matkan. Pitää olla aamulla ajoissa liikkeellä jotta ehtisin.

Majoituspaikastani sain kivalta näyttävän "leikkimökin", jossa on 12 neliötä. Sisältä löytyy kerrossänky, keittolevy, lämpöpatteri, jääkaappi, vesihana ja sähköt. Suihku ja wc ovat erillisessä rakennuksessa. Lisäksi täällä toimii wifi. Varsinkin lämpöpatteri on plussaa, saan pyykit ja kengät kuiviksi levittämällä ne tuoleille patterin lähelle, ja muutenkin säädeltyä lämpötilaa haluamakseni. Ilta meneekin Netflixiä katsellessa ja huomista varten levätessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti